Marcella napja van. | 2023.01.31

Értéktartó

2015-12-01 10:47:36
Személyiségfejlesztő tréninget tartott középiskolás diákoknak az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa egy helyi intézményben.
 

Szabó Péter r. főtörzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője 2015. november 30-án tartott személyiségfejlesztő tréninget, az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium 9. osztályos tanulóinak.

 

A nyomozó és a diákok közösen megbeszélték és átbeszélték azokat az emberi értékeket, amik nélkül az élet elképzelhetetlen lenne. Ezek után a bűnmegelőzési szakember, az általa kiválasztott tanulókkal, egy interaktív személyiségfejlesztő feladatot hajtott végre, mely során rávezette az osztályt arra, hogy egy "szer" - és alkoholfogyasztó magatartással, a családot, otthont, egészséget, barátokat, munkahelyet és más életükben fontos és szinte nélkülözhetetlen értéket akár örökre is elveszíthetik.

 

Az előadó kérte a diákokat, hogy bármilyen rendőrséget érintő problémájukkal bátran és bizalommal keressék fel a rendőrséget, hiszen mindig van másik út, van segítség! A nyomozó továbbá óva intette a diákokat, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé, valamint kérte őket, hogy az ismeretlen „profilokat” gyanakvóan kezeljék, csak azokkal tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek.