Adél napja van. | 2023.01.29

Lezárt ügyek: Halálos előzés

2015-11-26 15:13:55
Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy román sofőrrel szemben, aki szabálytalan közlekedési manőverével halálos közúti közlekedési balesetet okozott.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság M. I. 59 éves román állampolgárral szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. július 18-án 8 óra 45 perckor a 37-es számú főút 60. kilométerszelvényében Bodrogolaszi és Sárospatak között kamionjával szabálytalanul ki akart előzni egy szlovák felségjelzésű turistabuszt. A vele szemben érkező személygépkocsi vezetője az ütközést el akarta kerülni, így balra fordította a kormányt, majd az időközben jobbra visszatérésbe lévő kamionnak ütközött. A személygépkocsiban ülő 21 éves sofőr és 41 éves édesanyja a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

 

Az ügyben folytatott nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.