Tekla napja van. | 2023.09.23

Zárkatársukat bántalmazó fogvatartottak ellen emeltek vádat

2015-11-26 10:08:40

 

Vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség három fogvatartott ellen, aki tavaly nyáron két hónapon keresztül rendszeresen bántalmazta zárkatársát az egyik megyei fegyintézetben.

    Takács Péter megyei főügyész csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elkövetők gyakran bántalmazták, fenyegették a náluk jóval idősebb, vékony sértettet, akinek ruháit, pénzét, tárgyait elvették. Áldozatukat ruhaneműből készített pórázzal az ágyhoz és a szekrényhez kötötték.
    Az elkövetők nem engedték, hogy a bántalmazott fogvatartott áthelyezését vagy orvosi vizsgálatát kérje.
    Jelezte: a megfélemlített sértett nem mert minderről szólni a nevelőknek, próbált mindent megtenni, hogy ne bántsák. Végül bántalmazásának hangjait a szomszéd zárkában meghallók jelezték az őröknek a történteket.
    A tájékoztatás szerint a három elkövetőt az ügyészség aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és aljas indokból, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. Az irányadó büntetési tétel - a halmazati szabályokra tekintettel - 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés.