Ágota napja van. | 2023.02.05

„Házhoz megyünk!” Ózdon is

2015-11-18 09:22:14
A rendőrség a lakosság vagyon -biztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, amely program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, így Miskolc és Kazincbarcika után Ózdon is elindult.

A kezdeményezés ózdi etapját dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője indította útjára 2015. november 16-án a helyi Interspar Áruházban a program támogatóival Janiczak Dáviddal, Ózd város polgármesterével és Érsekné Nyírő Ágnessel, az AEGON Általános Biztosító Zrt. regionális igazgatóság képviselőjével.

 

A megnyitón jelen volt még, Dudás Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője és Szakos István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke.

 

A program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A rendőrök Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

 

A rendezvénysorozatot 2016. május végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.