Kristóf, Jakab napja van. | 2024.07.25

Tizenhárom és fél év fegyházra ítéltek egy román férfit nevelt lánya megerőszakolása miatt

2015-11-11 13:30:39

 Jogerősen tizenhárom és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy Magyarországon élő román állampolgárt, aki éveken át rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát.

    A táblabíróság nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 62 éves férfit.
    A férfi 2003-ban együtt élt az akkor nyolcéves kislány anyjával egy romániai faluban. Először az év nyarán fajtalankodott a gyerekkel, akit ígéretekkel és fenyegetésekkel vett rá arra, hogy ne szóljon senkinek a történtekről. Azt követően heti rendszerességgel fajtalankodott a kislánnyal, azután is, hogy másik faluba költöztek. Amikor a gyerek anyja megtudta, mi történik, kérdőre vonta a férfit, aki erre megverte az asszonyt. 
    Később a férfi közölte élettársával és a kislánnyal, hogy mind a kettőjükkel egyszerre akar lefeküdni, és megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha nem teszik azt, amit mond. A rendszeres nemi erőszakot a férfi egészen a 2013-as őrizetbevételéig rendszeresen folytatta, azt követően is, hogy Magyarországra költöztek.
    A kislány kétszer is teherbe esett, először elvetélt, majd 2009 februárjában - tizennégy évesen - egy lánygyereknek adott életet.
    Az erőszaknak az vetett véget, hogy 2013 januárjában a férfi élettársa a rendőrséghez fordult.