Ágota napja van. | 2023.02.05

Elítélték a tököli börtönben cellatársukat szexre kényszerítő férfiakat

2015-10-20 14:25:05

 Nyolc év, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre, illetve tizenkét év fegyházra ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a két férfit, aki 2013 nyarán többször megverte és szexuális együttlétre kényszerítette fiatalkorú cellatársát a tököli börtönben.

    A bűnügy elsőrendű vádlottja 17 éves, míg a másodrendű 21 éves volt, amikor másokkal együtt egy fiatalkorú cellatárssal, a későbbi sértettel összezárva töltötték előzetes letartóztatásukat a tököli börtönben. A három férfi között rossz viszony alakult ki, amelynek következményeként a vádlottak ököllel és más módon is, folyamatosan bántalmazták fiatalkorú zárkatársukat 2013 júniusában és júliusában. Nemcsak verték, hanem többfajta szexuális együttlétre is kényszerítették a megalázott kiskorút.
    A 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt hozott keddi ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.