Gellért napja van. | 2023.09.24

Azonosított putnoki betörők + egy rabló

2015-10-19 12:32:15
A rendőrök elfogták azokat a férfiakat, akik Putnokon fél tucat hétvégi házba is betörtek. A terheltek egyike a megalapozott gyanú szerint egy idős nőt is kirabolt.
 

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse B. D. 20 éves, O. D. 25 éves és V. I. 20 éves helyi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. szeptember 26-án 17 óra után Putnokon, a Legyesdűlőben hat hétvégi házat is feltörtek, ahonnan különféle használati tárgyakat, például nadrágot, papucsot, sört, csípőfogót, rádiót tulajdonítottak el.

 

A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták és a rendőrőrsre előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A terheltek közül a 20 éves V. I. rablás bűntett elkövetésével is gyanúsítható. A nyomozás adatai szerint a terhelt 2015. október 5-én 15 óra körüli időben Putnokon, a Móricz Zsigmond úton egy idősebb nőtől erőszakkal elvette közel 3000 forint készpénzét és mobiltelefonját. A támadó ezt követően elmenekült a helyszínről.

 

A Putnoki Rendőrőrs a bűnügyi őrizetbe vett három férfival szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra V. I. tekintetében az illetékes járási bíróság 2015. október 16-án elrendelt.