Jusztin napja van. | 2024.06.16

Lezárt ügyek: Erőszak kísérlet az ózdi Piactéren

2015-10-16 08:20:52
A rendőrség vádemelési javaslattal élt a egy férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Ózdon meg akart erőszakolni egy fiatal lányt.

Szexuális erőszak bűntett kísérletének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság H. Sándor 27 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető Ózdon, a Piactéren 2015. június 9-én 23 óra 30 perckor hátulról rátámadt egy sétáló nőre, akiről megpróbálta letépni ruháját és egy közeli nyilvános illemhely felé akarta magával vonszolni. A sértettet – az általa kifejtett ellenállásnak köszönhetően - támadója eleresztette, aki így elmenekült a helyszínről.

 

Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársainak bevonásával 2015. június 17-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Sándort.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyész indítványra az illetékes járásbíróság elrendelt.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság az azóta is előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.