Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Borult az autódominó: előzetesben az autódíler

2015-10-12 14:56:38
Százmilliós nagyságrendben kereskedett bűncselekményből származó autókkal az a miskolci férfi, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.
 
A cikkhez kapcsolódó videó: 

Jelentős kárt okozó csalás, orgazdaság és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság F. Zoltán 47 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. október 7-ei elfogását megelőzően társaival bűncselekményből származó autókkal kereskedett, legalább 14 járműnek az alvázszámát manipuláltatta. Előfordult olyan eset is, amikor a miskolci férfi az eladásra átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette ki a tulajdonosnak.

 

A Miskolci Rendőrkapitányságon alakult nyomozó csoport és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Szolgálat munkatársai összehangolt akcióban fogták el a gyanúsított autódílert. A gyanúsítottnál tartott házkutatáson a rendőrök többek között lefoglaltak nagy értékű gépkocsikat, illetve azok alkatrészeit, bélyegzőket és különféle okiratokat. A 2015 márciusától indult nyomozás eredményeként a rendőrség majd 40 személygépkocsit foglalt le az egyébként több legális vállalkozást is működtető gyanúsítottól.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a 47 éves terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság 2015. október 9-én elrendelt.