Abigél napja van. | 2023.02.09

KRESZ-FESZT teszt

2015-09-28 09:53:37
Óvodások és általános iskolások ismerkedtek a közlekedés szabályaival Miskolcon, a KRESZ-FESZTEN.
 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2015. szeptember 25-én harmadik alkalommal rendezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű programot. Az országos kezdeményezés célja, hogy a tanévkezdéshez kapcsolódó baleset-megelőzési kampány zárásaként ráirányítsa a közlekedők figyelmét a gyermekekre. Emellett a rendezvényen az óvodások, valamint az általános iskolások megismerhették, illetve újra átismételhették a számukra legfontosabb közlekedési szabályokat. 

A rendezvény megnyitóján és az eredményhirdetéskor Lovassyné Németh Mária r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa hangsúlyozta: a közlekedési balesetek megelőzésének egyik legfontosabb előfeltétele a szabályok ismerete. Kiemelte, hogy a rendőrség munkatársai igyekeznek minden segítséget megadni ahhoz, hogy a gyermekek elsajátítsák a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedésére vonatkozó előírásokat és el tudják kerülni a veszélyhelyzeteket. A rendezvényen többek között balestemegelőzési programok, szolgálati (rendőr és katasztrófavédelmi) gépjárművek várták a gyerekeket, továbbá a Miskolci Kerékpáros Egyesület adott gyakorlati tanácsokat az érdeklődőknek.

Az óvodások vetélkedőjét a Miskolc, Katowice utcai óvodások, míg az iskolásokét a 10-es számú Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai nyerték.