József napja van. | 2024.03.19

Óriási pofonnal indult a bajnokság a KKSE számára

2018-09-18 15:33:29

Nagyot változott a kézilabda az elmúlt pár hónapban, legalábbis erre enged következtetni az NB II-es nyitó forduló legnagyobb meglepetésével zárult mérkőzés.

  • Nádudvari ASK – Kazincbarcikai KSE 19-34 (2018 április)
  • Nádudvari ASK – Kazincbarcikai KSE 29-25 (2018 szeptember)

A két mérkőzés között alig pár hónap telt el. Nehéz szavakba önteni, hogy mi történhetett a mérkőzésen, hiszen azt mindenki tudja, hogy az NB II-es bajnokságokban általában bármi megtörténhet. Meg is történt, hogy a feltehetően majd a kiesés elkerüléséért nagy harcot vívó Nádudvar nem kis meglepetésre legyőzte a tavalyi bajnok Kazincbarcikát.

A mérkőzés első félidejében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már ebben az időszakban is észrevehető volt, hogy a Nádudvar halogató játéka nem fekszik a Barcikának. A hazaiak gyakorlatilag már csak akkor lőttek kapura, amikor már nem volt más választásuk a passzív jelzés miatt.

A második félidőben sem változott a játék képe, hosszasan támadott a Nádudvar és az egyre türelmetlenebb barcikai játékosok elkezdtek többet és többet hibázni. A hazaiak ügyesen kihasználták ezeket a hibákat és a végtelenségbe (és/vagy tovább) nyúló támadásaik után rendre góllal fejezték be az akcióikat. Jól jellemzi a játékvezetői felfogást, hogy annak ellenére, hogy a nádudvari támadások nyilvánvalóan csak időhúzásra szolgáltak, a mérkőzés folyamán egyetlen egyszer sem vették el a labdát passzív játék miatt.

Természetesen ettől függetlenül illett volna a mérkőzést megnyerni, de ezen a napon semmi sem sikerült a Kazincbarcikának.

Nádudvari ASK – Kazincbarcikai KSE 29-25 (14-15)

vezette: bozó, mezei

KKSE: Bartók (kapus) – Hajdú 5, Koscsó 7, Csörgő, Pócs 3, Orosz 2, Tóth 2 csere: Fodor (kapus), Kocsis, Harkó 1, Novák 1, Kóródi 3, Szilágyi, Saláta 1, Sajó, Balogh

Játékos-edző: Kocsis Csaba

Kocsis Csaba: Ezen a meccsen az összes olyan hiba előjött, ami a tavalyi szezonban nem volt! A vereségért csak magunkat okolhatjuk! Igaz 23 éve nem találkoztam a pályán másfél perces támadásokkal. A játékvezetők újítása meglepett, ezt vajon így tanítják? Segítsen valaki....



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink