Gedeon napja van. | 2024.03.28

Unokázós csalókat fogtak el Pest megyében

2020-05-02 10:35:13

Három férfit fogtak el a napokban a Pest megyei rendőrök úgynevezett unokázós csalás miatt - közölte a rendőrség honlapján szombaton.

    M. Sándor csütörtök éjjel Budaörsön egy 72 éves asszonytól vett át ezer eurót, 240 ezer forintot és több tucat, legalább egymillió forintot érő ékszert, miután hozzátartozója balesetére hivatkozva kicsalták tőle megtakarításait. M. Sándort azonban a helyszíntől nem messze elfogták a rendőrök, és az értékek gyorsan visszakerülhettek jogos tulajdonosukhoz.
    Az eljárás adatai szerint a férfi nem először teljesített ilyen megbízást. Kedden egy 59 éves szentendrei asszonytól hasonló történettel kicsalt 3 millió forintért is őt küldték. Ezekért alkalmanként 100 ezer forintot fizettek neki megbízói.
    A 18 éves B. Tamás és az 57 éves L. Tamás jelenleg egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Április 15-én egy 72 éves szentendrei, hazug telefonhívással átvert, családtagjaiért aggódó nő 5,5 millió forintot adott át, csak hogy mentse hozzátartozóit.
    A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai mindhárom férfit csalás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, és vizsgálják, hogy köthető-e hozzájuk más hasonló eset.
    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az idősek jóhiszeműségét, segítőkészségét kihasználó csalók próbálkozásait úgy lehet elhárítani, ha nem adnak hitelt a megtévesztő szavaknak. Ha meghallják, hogy valamelyik szerettük balesetet szenvedett és pénzre van szüksége, végig se hallgassák, azonnal tegyék le a telefont és tárcsázzák a rendőrséget! - olvasható a police.hu oldalon.