Emma napja van. | 2024.04.19

Kovács Zoltán: a kormány a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezi meg a lépéseket

2020-04-17 15:13:02

A kormány a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezi meg a lépéseket a vírus elleni védekezésben - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki videoüzenetében.

    Kovács Zoltán a kormány közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében annak apropóján, hogy három hét telt el azóta, hogy az Országgyűlés megszavazta a koronavírus elleni törvényt, azt mondta, a törvény megadja a kereteket, amelyek hatékonnyá tehetik a vírus terjedése elleni fellépést és védekezést.
    A törvény elfogadása lehetőséget kínált volna az ellenzék számára is, hogy kivegye a részét és részesévé váljon ennek az erőfeszítésnek, de ők ezt megtagadták, más utat választottak - tette hozzá az államtitkár.
    Megjegyezte: az elmúlt három hét azt is bebizonyította, hogy az együttműködés helyett "gyakorlatilag minden egyes lépésünket, tervünket, intézkedésünket támadják, megpróbálják ellehetetleníteni".
    Kovács Zoltán kiemelte: nemcsak az ellenzéki pártok teszik ezt, hanem "a magát ellenzékinek való sajtó" is. "Ezzel kell küzdenünk nap mint nap, együttműködés és összefogás helyett a kormányzati munka, az operatív törzs által hozott döntések, megtervezett lépések folyamatos kritikáját és ellehetetlenítését tapasztaljuk" - tette hozzá.
    Nekünk ettől függetlenül az a feladatunk, hogy továbbra is szisztematikusan, lépésről lépésre, a  védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezzük meg lépéseinket a vírus elleni védekezésben - fogalmazott. Példaként említette a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, a polgármesterek számára a hétvégére és ünnepnapokra adott mozgásteret a kijárási korlátozással kapcsolatban, vagy az érettségire vonatkozó új szabályokat.
    Az államtitkár azt kérte, az emberek figyeljék a kormány munkáját és tartsák be azokat a kéréseket és szabályokat, amiket az operatív törzs javaslatára a kormány meghozott. Legyenek részesei annak az erőfeszítésnek, amellyel tovább lassíthatjuk a vírus terjedését! - hívta fel az embereket Kovács Zoltán.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó