Auguszta napja van. | 2024.03.29

Karácsony Gergely "politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratás”-ként fogja fel a felelősségének firtatását a tömeges vírusfertőzés miatt

2020-04-11 11:23:18

Budapest virtuális vezetője a közösségi médiában vívja Don Qujite politikai szélmalomharcát. Karácsony Gergely azt írta: szerinte továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene felelősen kezelnie a kormánynak, és nem a "politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással - de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják". Úgy fogalmazott: "a válságkezelés akadozik, az ellenfél lejáratása a szokásos tempóban zajlik".

A vezetők alkalmatlansága „éles helyzetben" azonnal megmutatkozik. Karácsony Gergely szánalmas magyarázkodásai a közösségi médiában még jobban kidomborítja vezetői kompetenciáinak a hiányát. Vagdalkozik, politikai lejáratásról hadovál, közben mentorai és a háttérből irányítók magára hagyták.

A Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában kitört tömeges fertőzés napvilágra kerülése után, Karácsony Gergely mögül azonnal eltűntek a kormány és az emberek, eddigi sikeres járvány elleni küzdelmét akadályozó ellenzéki potentátok. Gyurcsány sem hülye, hogy ebben a népszerűtlen ügyben kiálljon bábja mellett. Sőt az is biztos, hogy már kész a vészhelyzeti forgatókönyvük Karácsony bukása esetén.

Az ellenzéki politikusokra jellemző, hogy sokat beszélnek a személyes felelősség vállalásáról, de magukra nézve nem tartják kötelezőnek. A kérdés az, hogy a sorozatban elkövetett hibák miatt, Karácsony Gergely mikor gyakorol önkritikát és mond le a főpolgármesteri tisztségéről,

Az ellenzék tevékenysége a koronavírus járvány felszámolásában:

  • Folyamatosan „diktatúráznak”.
  • A nemzetközi sajtóban a kormányt próbálják lejáratni.
  • Az Európai Unió szervezeteinél el akarják lehetetleníteni Magyarországot.
  • Karácsony Gergely a gazdag, ellenzéki vezetésű városokkal szövetkezve, nyilatkozatban fejezték ki, hogy nem akarnak részt venni járvány elleni közös teherviselésben.
  • Parlamenti szavazáskor kifejezték, hogy nem kívánnak nemzeti egységben harcolni a járvány leküzdésében.
  • A főpolgármester a koronavírus járvány megfékezése helyett, az ellenzék politikai ambícióinak oltára tette a budapesti polgárok egészségét.
  • Álhíreket terjesztenek.

 

Korábbi írásaink elolvashatja: 

-Karácsony Gergely "Szabad városok polgármestereinek nyilatkozatával" harcol a parkolómaffia jussáért
-A kazincbarcikai polgármester is aláírta a „Szabad városok polgármestereinek nyilatkozatát”
-Egy kérdés maradt, mikor mond le Karácsony Gergely?
-Karácsony Gergely a felelősség áthárításával, és nem a lemondás gondolatával birkózik a facebook oldalán