Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

2020-04-10 14:18:26

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, a koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül.

    Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton este hat órától a budapesti Szent István-bazilika Szűz Mária-kápolnájában vezeti húsvét
vigíliájának szertartását, amelyet a főegyházmegye Facebook-oldalán követhetnek a hívek.
    A bíboros húsvétvasárnap délelőtt tizenegykor ugyancsak a Szent István-bazilika Szűz Mária-kápolnájában mutat be szentmisét, a szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.
    Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap délelőtt 9 órakor tart a budahegyvidéki református templomban ünnepi istentisztelet, amelyet szintén közvetít a Duna Televízió.
    Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének húsvétvasárnapi istentiszteletét délelőtt a Budavári Evangélikus Gyülekezet honlapján (budavar.lutheran.hu), valamint YouTube-csatornáján teszik közzé.
    A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint Jézust nagypénteken feszítették keresztre és vasárnap hajnalra támadt fel.
    Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.