Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egy kérdés maradt, mikor mond le Karácsony Gergely?

2020-04-10 00:26:12

Szánalmas magyarázkodásba kezdett a facebookon Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában történt példátlan koronavírus fertőzés miatt. A tesztelések száznál több idős ember fertőzöttségét mutatták ki. Az októberi önkormányzati választásoktól eltelt néhány hónap alatt Budapest a káoszba süllyedt, ami a csütörtökön bejelentett, időseket ellátó intézményben kialakult járványgócpontban csúcsosodott ki.

Nem a véletlen műve a fővárosi anomália, ami annak köszönhető, hogy a főpolgármester és az adminisztrációja nincs a helyzet magaslatán. A választás estéjén döbbentek rá a budapestiek, hogy Karácsony Gergely valójában Gyurcsány Ferenc klónja. Egy báb. Az októberi hatalomátvétel után olyan tisztogatásba kezdtek, amelyre Sztálin is elismerősen csettintett volna. A leváltott szakemberek helyébe, a 2010 előtti időszak tehetségtelen kádereit ültették álomfizetéssel.

A szakemberek kirúgásával zavar keletkezett a fővárosi cégek irányításában, és a tömegközlekedésben. Karácsonyék néhány hónapos regnálása alatt, Budapest egyre mélyebbre süllyedt. A színen megjelent Demszky Gábor is, aki azonnal hitelfelvételt javasolt. Karácsony Gergely alkalmatlanságát kommunikációs trükkökkel próbálta palástolni, de a budapestiek átláttak a zöld lózungon, a piár kerékpározáson, és a szabad város hazugságon.

Karácsony Gergely városvezetői munkája kimerült a kormány szidásában, az ország lejáratása a nemzetközi sajtóban, a "Szabad városok polgármestereinek nyilatkozata" gyártásában, amely mellesleg a budapesti parkolómaffia melletti kiállást jelentette.

A kérdés az, hogy Karácsony Gergely esküjéhez híven, mindent megtett-e a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában lakók biztonságáért? A jelek szerint nem. Mint főpolgármesternek felelőssége van az idős emberek veszélyeztetésében. Karácsony ha hisz mindabban a lózungban, amit a felelősségvállalásról összehordtak a kampányban, akkor azonnal le kellene mondania a főpolgármesteri tisztségről.