Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2020-03-29 17:52:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Brit-szigetektől északnyugatra anticiklon helyezkedik el, ennek peremén észak, északkelet felől változó nedvességtartalmú, egyre hidegebb léghullámok árasztják el kontinensünk nagy részét. Emiatt Európa északnyugati tájain változóan felhős az ég, elszórtan fordul elő zápor, az északabbi vidékeken hózápor. A Fekete-tenger térségében sekély ciklon okoz többször felhős, csapadékos időt. Ugyanakkor szárazföldünk más részein csendes, nyugodt, többnyire napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Hétfő estig a Kárpát-medencét is eléri a fent említett magasnyomás peremén érkező hidegfront, több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.
    
    Várható időjárás hétfő estig
    ----------------------------
    Eleinte gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként északkeleten, keleten, illetve nyugaton zápor, keleten esetleg zivatar kialakulhat. Éjszaka észak, északnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég. Elsősorban északkeleten, az Alpokalján, valamint hétfőn napközben a középső országrészben is helyenként eső, havas eső, havazás előfordulhat. Vasárnap az északi, északnyugati, hétfőn az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, hétfőn helyenként viharossá fokozódik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 10 fok között valószínű.