Andrea napja van. | 2024.04.18

Most a polgármester polgármester legyen, ne pártpolitikus

2020-03-27 11:30:00

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében most a polgármester tényleg polgármester legyen és ne pártpolitikus - mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

    Szita Károly, aki Kaposvár polgármestere, hangsúlyozta: a veszélyhelyzetben az a feladatuk a polgármestereknek, hogy párthovatartozástól függetlenül működjenek együtt és adják át egymásnak tapasztalataikat.
    Szükségessé vált a források átcsoportosítása, vagyis a helyi költségvetés átalakítása, például védőeszközök vásárlására, a minél hatékonyabb védekezés megszervezése érdekében - tette hozzá.
    A Kaposváron meghozott intézkedéseket sorolva elmondta, hogy önkormányzati dolgozók és önkéntesek segítségével megszervezték az idősek otthoni ellátását, a közétkeztetést, valamint az óvodák és a bölcsődék ügyeleti szolgálatát. Folyamatosan tájékoztatják a polgárokat az önkormányzati intézkedésekről és a kormány, az operatív törzs döntéseiről. Ez azért is fontos, mert a járvány elleni küzdelmet elsősorban "nem a kórházakban, hanem az utcán lehet megnyerni" - fogalmazott.
    Szita Károly arról is szólt, az a tapasztalata, hogy a kormányzat mindenkivel szóba áll és megosztja a hatékony védekezéshez szükséges információkat az önkormányzatokkal.