Áron napja van. | 2020.04.02 | MNB középárfolyam:

Nagy István: igyekszünk rugalmasságot biztosítani a 2020-as támogatási kérelmek leadásánál

2020-03-26 11:47:00

Az Agrárminisztérium igyekszik rugalmasságot biztosítani a gazdáknak, hogy a határidőig mindannyian le tudják adni a 2020-as támogatási időszakot megalapozó igényléseket - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

    Emlékeztetett, a 2019. évi kérelmekhez kapcsolódóan a területalapú közvetlen támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások keretében már 347 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a gazdák.
    Mint mondta, a helyzetre való tekintettel újabb 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan. A kifizetések az agrár-környezetgazdálkodás, illetve az ökológiai gazdálkodás terén kezdődnek el, majd április elejétől a területalapú, a zöldítés után járó és a termeléshez köthető támogatások kifizetésére is sor kerül.
    A cél az, hogy a gazdák minél gyorsabban és zökkenőmentesebben jussanak hozzá a tavaszi munkálatokhoz szükséges forrásokhoz - mondta, az agrárminiszter, hozzátéve, hogy az előrehozott kifizetés több mint 100 ezer gazdát érint.