Emma napja van. | 2024.04.19

Farkas Örs: képmutató, hogy a főpolgármester egyszemélyben dönt majd

2020-03-24 14:05:00

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője képmutatónak tartja, hogy miközben az ellenzéki országgyűlési képviselők nem akarják megadni a Kormánynak felhatalmazást a hatékony védekezéshez, addig Karácsony Gergely főpolgármester rendeletek útján, egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről.

    Farkas Örs kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.
    A cikkben az áll, hogy elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése, Karácsony Gergely pedig a járvánnyal kapcsolatos híreknek megfelelően dönt majd a közgyűlés új időpontjának kihirdetéséről. Az irányadó kormányrendelet szerint veszélyhelyzetben a városvezetők testületi ülések nélkül is dönthetnek, ez az úgynevezett rendeleti kormányzás lép életbe a fővárosi önkormányzatnál - írták a napilapban. A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte, hogy a közgyűlésen megvitatni kívánt kérdésekhez tartozó előterjesztéseket mindegyik frakció megkapja és véleményezi az előre jelzett határidőig, a főpolgármester pedig a frakciók álláspontjának ismeretében dönt - olvasható a cikkben.
    Farkas Örs a bejegyzésében úgy fogalmazott: hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselők "könnyes szemmel remegtek a diktatúrától", és nem járultak hozzá, hogy a kormány minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, hisz így "oda lenne a kontroll a döntések felett." Az ellenzék ezzel kockáztatja Magyarország hatékony védekezését a koronavírus terjedése ellen - jelentette ki.
    Mindeközben azonban Karácsony Gergely bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, "de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt" a budapesti kérdésekről. "Most akkor hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék?" - tette fel a kérdést a szóvivő.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó