Gedeon napja van. | 2024.03.28

Búcsúzott a Pénzügyőr

2020-03-06 08:29:00

Utolsó magyar csapatként a Pénzügyőr SE is búcsúzott az európai röplabdás kupaküzdelmektől, miután a férfi Challenge Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 3-0-ra kikapott a portugál Sporting CP otthonában.

    A párharc múlt keddi első mérkőzésén a magyar együttes 2-1-re vezetett, de a "hosszabb" kispaddal rendelkező portugálok - akik tavaly az elődöntőig jutottak a sorozatban - ezt követően az egyre inkább elfáradó budapestiek fölé tudtak kerekedni.
    A Pénzügyőr azóta múlt pénteken Kecskeméten megnyerte a Magyar Kupát - története első felnőtt aranyérmét szerezve -, a mérkőzésen azonban elveszítette egyik legjobbját, Kovács Zoltánt, így Jókay Zoltán vezetőedző együttese mindössze 11 játékossal utazott el Lisszabonba.
    A csütörtöki visszavágón kisebb sérülése miatt a csapat másik legponterősebb játékosa, a brazil Reffatti sem léphetett pályára, és bár a PSE a szettek közepéig tartani tudta a lépést riválisával, a végjátékokban rendre a portugálok kerekedtek felül.
    A mérkőzés legeredményesebb magyar röplabdázója a 12 pontos Kiss Dániel volt.
    A magyar férficsapatok közül legutóbb a 2003/04-es szezonban a Kazincbarcika jutott el a legjobb nyolcig a nemzetközi kupaporondon.

    Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
Sporting CP (portugál)-Pénzügyőr SE 3-0 (18, 18, 21)
    Továbbjutott: a Sporting CP, kettős győzelemmel.