Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hazaengedtek hat, a balassagyarmati kórházban megfigyelt embert

2020-03-05 14:59:00

Hazaengedtek hat, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt megfigyelt embert a balassagyarmati kórházból, további három ember a vizsgálat eredményére vár - közölte a Nógrád megyei város önkormányzata a közösségi oldalán csütörtökön.

    Azt írták, a Dr. Kenessey Albert Kórház infektológiai osztályán jelenleg három, enyhe tüneteket mutató ember van szakszerű megfigyelés alatt, mindegyikük a vizsgálati eredményeire vár.
    Hat, eddig szintén megfigyelés alatt ott tartózkodó embert - egy négytagú Komárom-Esztergom megyei családot és két másik felnőttet - negatív vizsgálati eredménnyel hazaengedték.
    A városházi operatív törzs felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházban elrendelt látogatási tilalom nincs összefüggésben ezekkel a koronavírus-gyanús esetekkel, azt az influenzajárvánnyal kapcsolatos megbetegedések miatt rendelte el a tisztifőorvos.
    Fokozottan kértek mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat, így lázzal, influenzás tünetekkel senki ne menjen közösségbe, orvosi rendelőbe, hanem maradjon otthon és hívja ki a háziorvost.