Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tíz évre ítélték a szegedi asszonyt, aki megölte barátnőjét

2020-03-04 10:05:04

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék szerdán azt az asszonyt, aki 2017 májusában megölte élettársát, majd felgyújtotta és elásta az áldozat holttestét.

    A bíróság emberölés, nagyobb kárt okozó csalás és hamis vád bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a nőt, és 560 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.
    A jelenleg negyvenöt éves nő párkapcsolatban élt a sértettel az asszony szegedi ingatlanában. Kapcsolatuk során gyakran alakult ki kettejük között konfliktus, mely alkalmanként tettlegességhez, dulakodáshoz vezetett. A két nő 2017 májusában otthonukban összeveszett, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított többször megütötte és egy nadrágszíjjal megfojtotta a sértettet. Ezután a holttestet egy kiásás alatt álló kerti medence gödrébe tette, felgyújtotta, majd a felismerhetetlenségig összeégett maradványokat csemperagasztóval is leöntötte. A betemetett gödör fölött a nő sziklakertet alakított ki, hogy ezzel próbálja leplezni a történteket.
    A gyilkosság után a gyanúsított a sértett másik ingatlanában lakó bérlőnek azt mondta, hogy a nő börtönben van és a lakbér átvételére őt felhatalmazta. A gyanúsított ezzel megtévesztette a bérlőt, és 2018 júliusáig jogtalanul vett át 560 ezer forint bérleti díjat.
    A gyanúsított a gyilkosságot követően csaknem egy évig élt az áldozat házában, miközben a nő családját különböző történetekkel nyugtatgatta a hollétével kapcsolatban. A rendőrség a sértett eltűnése miatt 2018 júliusában indított eljárást, majd miután felmerült, hogy a történtek hátterében bűncselekmény állhat, tavaly februárban helyszíni szemlét tartottak a háznál, és a kertben megtalálták az asszony holttestét.
    Amikor a rendőrség kihallgatta az asszonyt, hamisan azzal vádolta meg egy férfi ismerősét, hogy segédkezett neki a holttest eltüntetésében.
    Az ügy előkészítő ülésén a vádlott beismerte bűnösségét, de nem tett vallomást. A vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.