Auguszta napja van. | 2024.03.29

Piotr Beczala és Rost Andrea ad gálakoncertet a Budapesti Nyári Fesztiválon

2020-03-01 13:15:00

Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre leghíresebb operaáriáit, duettjeit és operett dalait adja elő Piotr Beczala tenor és Rost Andrea szoprán a Budapesti Nyári Fesztiválon július 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

    A gálaesten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara Halász Péter vezényletével - közölte a Szabad Tér Színház az MTI-vel.
    Piotr Beczala korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja, aki állandó vendég a világ vezető operaházaiban. A lengyel születésű művészt nemcsak hangja szépségéért, hanem minden ábrázolt karakter iránti lelkes elkötelezettségéért is tisztelik szerte a világon.
    A művész idei szezonja Hamburgban kezdődött, Angela Gheorghiuval énekelt az Elbai Filharmoniában, valamint a Brucknerhaus Linzben Helmut Deutsch zongorista közreműködésével. A Bécsi Állami Operaházba Lohengrin és Rusalka két produkciójával tér vissza, és címszerepet játszik Jules Massenet Werther-sorozatában a New York-i Metropolitan Operában. A szezon vége előtt a Castell Peralada Fesztiválon két Aida-előadással lesz jelen, Rodolfo szerepét énekli a Bohéméletben a londoni Covent Gardenben, valamint a Lohengrin címszerepében lép fel a zürichi Operaházban.