Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emberkereskedelem miatt letartóztattak egy salgótarjáni férfit

2020-02-29 13:15:00

Emberkereskedelem gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 21 éves salgótarjáni férfi ellen; a több embert kényszermunkán dolgoztató férfit a bíróság letartóztatta - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

    Dankóné Nagy Éva elmondta: a gyanúsított február 7-én eddig ismeretlen személytől 70 ezer forintért "megvásárolt" egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, az éjszakákat egy fatárolóban kellett töltenie. A sértettet arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.
    A férfi 2019-ben lakhatást ígért - munkájukért cserébe - két másik férfinak, akiket dorogházai ingatlana melléképületeiben, gépkocsiban "szállásolt el". Az egyik sértettet személyi szabadságától is megfosztotta.
    A szóvivő közölte: a 21 éves férfit a megyei főkapitányság és a bátonyterenyei rendőrkapitányság nyomozói fogták el, vele szemben emberkereskedelem és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. Vizsgálják azt is, hogy mások sérelmére követett-e el hasonló jellegű, vagy egyéb bűncselekményeket.
    A bíróság pénteken rendelte el a férfi letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.