Auguszta napja van. | 2024.03.29

A futár is a csaló volt

2020-02-29 09:41:00

Egy veszprémi lakos tett feljelentést a rendőrségre 2020. január 27-én arról, hogy az év elején egy aukciós portálon hirdetett használt mobiltelefon tulajdonosával megegyezett arról, hogy a készüléket százhúszezer forintért megvásárolja tőle. A telefont az előzetes megbeszélés alapján egy csomagküldő szolgálat futárja kézbesítette volna a vevőnek 2020. január 15-én. Az adott napon minden előzetes értesítés nélkül és váratlanul a sértett lakásához megérkező kézbesítő a csomagot átadta, a vételárat átvette, majd az általa használt furgonnal távozott. A vevő csak ezután, a csomag felbontását követően szembesült azzal, hogy a várt telefon helyett egy közel nyolcezer forint értékű töltőkészüléket kapott. Telefonos reklamációjára az eladó elmondta, hogy tévedés történt, két csomagot felcseréltek a kézbesítés során, azonban ő visszaszerzi a telefont és, ha késve is, de megküldi azt. Ennek az ígéretnek azonban nem tett eleget és ezt követően a sértett hívását már nem fogadta, elérhetetlenné vált a számára.

A széleskörű felderítőmunka eredményeként a veszprémi nyomozók megállapították, hogy egy 28 éves szegedi férfi a feltételezett elkövető, akit lakóhelyén 2020. február 26-án gyanúsítottként kihallgattak. Ennek során azt is megállapították, hogy a gyanúsított nem vette igénybe csomagküldő szolgálat közreműködését a kézbesítéshez, hanem egy kisteherautót kölcsönkérve ő maga játszotta el a futár szerepét.

A szegedi férfival szemben csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.