Gedeon napja van. | 2024.03.28

Letartóztatásba került egy külföldön prostituáltakat futtató banda negyedik tagja

2020-02-27 16:30:00

A Székesfehérvári Járásbíróság csütörtöki döntése értelmében letartóztatásba került egy külföldön prostituáltakat futtató banda negyedik tagja, a bűnszervezet másik három tagjának a letartóztatását korábban már elrendelték.

    A Fejér Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a gyanúsított letartóztatását a kizsákmányolás céljából történő megvásárlással, illetve átvétellel személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozták. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított fellebbezett.
    Emlékeztettek arra, hogy a bűnszervezet négy tagja 2016-tól Németországban és Svájcban bordélyházat üzemeltetett, ahol Magyarországon részben adásvétel útján megszerzett személyeket prostitúcióra kényszerítettek, mozgásukban korlátoztak és bevételüket elvették.
    A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak tevékenységüket szervezetten követték el, a bűnszervezet négy tagja a feladatokat egymás között megosztotta. A szervezet negyedik tagja közreműködött a bordélyház üzemeltetésében, a prostituáltak tevékenységét felügyelte, valamint az ügyféltől kapott összegeket átvette és kezelte.
    Mint írták, cselekményük akár öttől 25 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
    Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata múlt szerdán közölte, hogy a banda három tagját múlt hétfőn Nagykanizsán elfogták. Akkor a negyedik bandatag még szökésben volt.