Áron napja van. | 2020.04.02 | MNB középárfolyam:

Minden beutazó testhőmérsékletét megmérik az ukrán határokon

2020-02-26 19:20:56

Megmérik a testhőmérsékletét minden beutazónak az ukrajnai határátkelőkön annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés átterjedését az országra - jelentette szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség a határőrségre hivatkozva.

    A közlemény szerint azokat az ékezőket, akiknél lázat és a betegség más kezdő tüneteit észlelik, haladéktalanul további orvosi megfigyelésre irányítják. Az ellenőrzést folyamatosan, napi 24 órában végzik.
    Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint eddig egy fertőzést sem diagnosztizáltak az országban. A hírportál ugyanakkor rámutatott arra, hogy most télen már 48-an haltak bele influenzavírus-fertőzésbe, közülük tizen a múlt héten.
    A múlt héten evakuáltak a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt, akiket a kelet-ukrajnai Poltava megyében lévő Novi Szanzsari település szanatóriumában helyeztek el kéthetes megfigyelésre.     A helyi lakosok - tartva a fertőzéstől - heves tüntetéssel fogadták az evakuáltakat, barikádokat gyújtottak fel, kövekkel dobálták meg a Kínából érkező buszokat, és összecsaptak a rendfenntartókkal.
    A szanatóriumban lévő evakuáltak már hetedik napja vannak megfigyelés alatt, eddig egyiküknél sem észlelték jelét annak, hogy megfertőződött volna koronavírussal.