József napja van. | 2024.03.19

Karantén alá vonták Ausztriában a koronavírussal fertőzött párt, egy magyar nő Bécsben kórházba került fertőzés gyanújával

2020-02-25 19:06:05

Hétvégéig karanténban tartják az innsbrucki kórházban a koronavírussal fertőzött párt - közölte kedden az osztrák hírügynökség. Közben egy magyar nő Bécsben kórházba került fertőzés gyanújával.

    Ausztriában elsőként egy olasz, a lombardiai Bergamóból származó párnál állapították meg a koronavírus-fertőzést. A nő Innsbruckban dolgozik; hazalátogatott Olaszországba, majd párjával közösen pénteken visszatértek Innsbruckba. A nő szombaton észlelte először a tüneteket, vasárnapra pedig mindketten belázasodtak, majd maguk jelentkeztek az innsbrucki klinikán. Günter Weiss, az innsbrucki egyetemi klinika belgyógyászati osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy azóta "mindketten láztalanok, és jól vannak". A fiatalokat várhatóan a hétvégéig karanténban tartják.
    A fertőzéses megbetegedéseket követően Tirol tartomány vezetése elrendelte, hogy átmenetileg zárják le a nő lakását, valamint azt a belvárosi hotelt, ahol dolgozott, többek között azért, hogy kiderítsék: hogyan fertőződtek meg a fiatalok, illetve felkutassák azokat a személyeket, akikkel kapcsolatban álltak. "A biztonság és elővigyázatosság" a legfontosabb - mondta Tirol tartományi vezetője, Günther Platter.
    Közben egy Bécsben élő magyar nő kórházba került az osztrák fővárosban koronavírus gyanújával. Miháczi Beáta az M1 aktuális csatorna Híradója riporterének elmondta, hogy január vége óta folyamatosan járta Európát. Legutóbb Velencében volt, onnan vonattal utazott haza az osztrák fővárosba, azóta azonban nem érzi jól magát; belázasodott, ezért felhívta a koronavírussal kapcsolatos ügyeleti telefonszámot. Miután elmondta tüneteit, azonnal kórházba szállították.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány