József napja van. | 2024.03.19

Nagy István: szükségünk van a hagyományokra

2020-02-22 16:40:00

Szükségünk van a hagyományokra, ez tesz minket nyírségivé, illetve magyarrá szerte a világban - jelentette ki az agrárminiszter a 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 19. Nemzetközi Böllérversenyen a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban szombaton.

    Nagy István arról beszélt, a hagyományaink egyre fontosabbak, nagy szerepet kapnak az identitás keresésében és megtartásában, valamint összehozzák a vidéket a várossal.
    Nem engedik, hogy elszakadjunk egymástól és segítenek megőrizni kultúránkat - fogalmazott a tárcavezető.
    Az ízekben, a táncban, a zenében és a viseletben megnyilvánuló hagyományok tesznek magyarrá és kötik össze a magyar embereket - tette hozzá a miniszter.
    Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere a múzeumfalu nemrég befejeződött, közel 900 millió forint értékű felújítását említve elmondta, a fejlesztés egyrészt a régi épített örökség és hagyományok megőrzését és bemutatását, másrészt az ehhez hasonló nagy gasztronómiai rendezvények színvonalas megrendezését szolgálja.
    A kétnapos fesztivál első napján a hagyományos falusi disznótort, a böllérkedést és menüsort mutatják be a versenyre benevezett csapatok, vasárnap pedig a télűző szatmári farsangi mulatságot nézhetik meg a Sóstógyógyfürdőre kilátogatók.