József napja van. | 2024.03.19

Fidesz-KDNP: a "Soros-hálózat" egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

2020-02-22 15:39:00

A "Soros-hálózat" a gyöngyöspatai iskolaügyben egymás ellen akarja uszítani a magyarokat és a romákat, ezt a célt szolgálja a vasárnap Budapestre tervezett vonulásos tüntetés is - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a kormánypártok nevében szombaton Budapesten újságíróknak.

    A politikus kifejtette, a "tüntetés szervezője, Setét Jenő maga is Soros-aktivista", ahogy szervezete, az Idetartozunk Egyesület is "Soros-pénzből működik". "A tüntetéshez csatlakozók is jól ismert, külföldről finanszírozott Soros-szervezetek, amelyek számos alkalommal próbáltak már beavatkozni a magyar belpolitikába és nyomást gyakorolni például a bevándorláspolitikánkra" - fogalmazott.
    Nacsa Lőrinc kiemelte, "most vasárnap is ott lesz a Soros-egyetemhez köthető Szabad Egyetem, az Amnesty, a Helsinki Bizottság, a TASZ, a Tanítanék, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és még sorolhatnám". A kormánypárti politikus szerint ezekben a szervezetekben közös, hogy "mind ott vannak Soros fizetési listáján".
    Hangsúlyozta, a "Soros-hálózat valódi célja, hogy félreállítsa a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyébe saját balliberális bábjait ültesse". "Az elmúlt években sok mindennel próbálkoztak már, de kudarcot vallottak, most azzal akarnak feszültséget kelteni Magyarországon, hogy egymás ellen akarják uszítani a magyarokat és a romákat" - tette hozzá.
    A KDNP képviselője szerint erről szól a vasárnapra tervezett tüntetés és az "egész Gyöngyöspata-ügy" is, amelyet "eleve a Soros-hálózat provokált ki: rávették a roma családokat, indítsanak pert az állam ellen". "Feszültséget keltettek és most (...) akadályozzák a roma családokkal való békés megegyezést", sőt "már odáig is elmennek, hogy a roma emberek mögé bújva tüntetést is szerveznek Budapesten" - mondta Nacsa Lőrinc.
    A kormánypárti politikus kérdésekre válaszolva aláhúzta, az ügyben érintett gyöngyöspataiak jövőjét a kormány által felajánlott képzések segíthetik a leginkább, erről pedig folyamatosak a tárgyalások. Úgy fogalmazott, amennyiben a vasárnapi tüntetés szervezői is a helyi emberek érdekeit néznék, akkor először le kellene menniük Gyöngyöspatára beszélni az érintettekkel ahelyett, hogy "színjátékot" rendeznek a fővárosban a nemzetközi és a magyar balliberális sajtónak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány