József napja van. | 2024.03.19

Mesedélutánt tartott csütörtökön Miénk a város miskolci összeborulás a megszorító költségvetésükről

2020-02-22 07:08:42

Hány éves vagy miskolci szőke herceg? Hiszel még a mesékben? Ezeket a címeket lehetne adni a miskolci összeborulás csütörtöki sajtótájékoztatójának. A jövőt tekintve nem sok jóval kecsegtette a miskolciakat Velünk a város Miénk a város kommunista frakcióvezetője, dr.Simon Gábor, az összeborulásba besimult, egykor szebb napokat látott Velünk a város Miénk a város frakcióvezető-helyettese, a jobbikos Badány Lajos, és Hegedűs Andrea csütörtöki kapualji mesedélutánja.

Tragikomikus volt látni Miskolcot tönkretevő komcsik, és identitását vesztett Jobbik sajtótájékoztatónak nevezett bohóckodását. Dr.Simon Gábor 2010 előtti idők Miskolcáért is felelős. Aki nem amnéziás, az emlékszik, hogy fészekrakók tették élhetetlenné többek között az avasi lakótelepet, és a társasházak közösségi helyei úsztak a vizeletben és az ürülékben.

A cigányok többsége emberhez méltatlan nyomortelepeken élt. A várost rengeteg romos, elhanyagolt ház csúfította. Egekben volt munkanélküliség. Miskolc 2010 előtt pontosan úgy nézett ki, mint Gyurcsány Magyarországa: gazdaságilag tönkretéve, morálisan lezüllesztve.

Velünk a város Miénk a város 2019-ben kapott egy megújuló, polgáriasodó várost, amire pár év múlva rá sem lehet ismerni, mert már most látszanak a hanyatlás jelei, ami évekkel később csak gyorsulni fog.

Ha nincs Veres Pál a jóságos igazgató bácsi, akkor csütörtökön a kommunista Simon, és a jobbikos Badány nem tart sajtótájékoztatót. Ugyanis Veres hátán, egy civilszervezet mögé bújva, a miskolciakat megvezetve, szivárogtak vissza a hatalomba.

A magyar történelemből tudjuk, hogy a kommunistának azt sem szabad elhinni, ha kérdez, azt meg végképp nem, ha állít valamit. Simon többek között azzal vádolta az előző fideszes városvezetést, hogy milliárdos ingatlaneladásokat tervezett be a költségvetésbe, de képtelen volt azokat értékesíteni, és ezzel megvezette a Miskolciakat.

Itt lóg ki a lóláb Simon elvtárs meséjéből, hiszen ezzel nagyot akarok mondani dumával pontosan azt erősítette, hogy Kriza Ákos vezette fideszes többségű városvezetés felelősen gazdálkodott. Annak ellenére, hogy bevételként voltak betervezve az eladások, a megfelelő ajánlat híján, nem adták el fillérekért az értékes ingatlanokat.

„Mi arra törekszünk, hogy a valóságot mutassuk meg, ezért a jövő héten egy rendkívül takarékos költségvetést terjesztünk elő” - fogalmazott a Simon Gábor frakcióvezető, majd elismerte, hogy érdekek fognak sérülni.

Simon elvtárs kibökte végre, hogy a költségvetés készítésekor a balliberálisok csodafegyveréhez, a megszorításokhoz nyúlnak. Ezek után ne csodálkozzanak a miskolciak, ha helyi adókat vezethet be Velünk a város Miénk a város annak ellenére, hogy a jövő éveket tekintve, több és több adó folyik be a város kasszájába.

Legkomikusabb az, hogy Simon, Badány elvtársak és Hegedűs elvtársnő nem érti, miért nem asszisztálnak takarékos megszorító költségvetésükhöz a fideszes képviselők. Ugyanis 2010-től 9 évig a miskolciak elfelejthették a megszorítás szót, amit majd újra megismerhetnek a Velünk a város Miénk a város jóvoltából.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink