Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ösztöndíjas írók alkotásait mutatja be a Fiatal Írók Szövetsége

2020-02-19 08:30:00

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj kuratóriuma 2019 áprilisában 13 fiatal írót részesített támogatásban, akiknek műveiből ad válogatást a pénteken kezdődő Móricz-esteken a Fiatal Írók Szövetsége Budapesten - olvasható a szervezet közleményében.

    A négy alkalommal (február 21, március 6., 20. és április 4.) megrendezett programsorozaton friss kéziratokba hallgathatnak bele az érdeklődők, átjárókat keresve a különböző alkotói világok között. Az estek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a FISZ rendezésében valósulnak meg és ingyenesen látogathatók - olvasható az összegzésben.
    A közlemény szerint a Móricz-esteken, amelyek minden alkalommal 19 órakor kezdődnek, a friss kéziratok mellett kiadás előtt álló kötettervekbe is belehallgathatnak az érdeklődők.
    Február 21-én, Szendi Nóra, Ferencz Mónika, Horváth Veronika műveiből adnak válogatást, a rendezvényen. Március 6-án Vonnák Diána, Szerényi Szabolcs, Csombor Rita mutatkozik be.
    Március 20-án Laboda Kornél, Zilahi Anna, Celler Kiss Tamás alkotásait mutatják be. Április 4-én Simon Bettina, Mécs Anna, Csillag Tamás írásait hallhatják meg az érdeklődők. Az első esten Bartók Máté, a többin a Hoppál Mihály BassPoetry zenél Budapesten, az Itt és Most Közösségi Térben.