Emma napja van. | 2024.04.19

A miskolci Kocsonyafesztiválon a baloldal farsangozott

2020-02-16 20:00:00

Miskolcon az önkormányzati választáson, Veres Pál hátán visszamásztak a kommunisták, és újra rátelepedtek a városra. A kommunisták és a Jobbik, kilenc évnyi kétségbeesett hatalom iránti vágyakozása vált valóra 2019.október 13-án. A majd egy évtizednyi konzervatív városvezetés teljesen átalakította Miskolc mocskos, koszos proliarculatát, és modern, fejlődő, élhető polgári várost hagyott örökül. Eltűntek a nyomortelepek, felszámolták a kommunistákhoz köthető, egész városrészek életét megkeserítő „avasi fészkeket”, épületek, utak, járdák, városnegyedek újultak meg. Minimálisra csökkent a munkanélküliség.

Nem fog sokáig tartani a város fejlődése, mert ugyanazok kezébe került a vezetés, akik 2010-ig felelősei a miskolci és a borsodi szegénységnek. Hajrá elvtársak teli a kassza! Lehet költekezni, majd ha elfogy a lé, hitelt, hitel hátán felvenni. Mindig ez a baloldali recept: dőzsölés, megszorítás, hitel!

A megkopott elvtársak, amint betették lábukat a városházára, jó kommunista szokás szerint azonnal lecseréltek mindenkit. Az hagyján, ha a cserével egy jobb szakembert ültettek volna pozícióba, helyette a 2010 előtti áldatlan állapotokért felelős, pénzéhes elvtársaikat hoztak helyzetbe. Visszatért a baloldali szakértelem, mert ugye tudjuk, hogy csak a baloldalon vannak az okosak és szépek.

Hogyan lehet összefoglalni a Velünk a város Miénk a város baloldali összeborulás 100 napos tevékenységét? Miskolc elindult a hanyatlás útján, amit nem fog sokáig rejteni a kommunikációs trükkök ezrei, és Veres Pál jóságos igazgató úr népszerűsége is előbb-utóbb "elfogy".

A hanyatlás már megmutatkozott a Kocsonyafesztivál színvonalában is. A rendezvény szervezői azt ígérték, hogy visszatér a miskolci legendára alapított kulturális - gasztronómiai rendezvénybe a „miskolciság”. A fesztivál három napja kevés volt a „miskolciság” fogalmának a megfejtésére. Sokak véleménye szerint a Kocsonyafesztivál nem volt más, mint a téli napokon tartott maratoni „Május 1.-je”, kopott előadókkal, magamutogató baloldali prominensekkel.

A miskolciság jegyében, miskolci olvasóink kíváncsian várják, hogy mennyivel támogatta a város a fesztivált, illetve a lehetőségből milyen arányban részesültek a miskolci vállalkozók?

Ide kattintva további érdekességeket olvashat a Kocsonyafesztiválról a Kazi világa blogban.

(folytatjuk)