Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2020-02-06 16:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Nyugat-Európa felett anticiklon helyezkedik el, hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap. A Fekete-tenger térségében van annak a ciklonnak a középpontja, amely a Balkán-félsziget nagy részén borult, csapadékos időt okoz. Finnországtól keletre szintén ciklon örvénylik, amelynek frontjai főként a Baltikumban és a Kelet-európai-síkságon okoznak többfelé havazást. Az utóbb említett ciklon melegfrontja csütörtökön, hidegfrontja pedig pénteken súrolja a Kárpát-medence térségét, de péntek estig a hidegfront inkább csak a keleti területek időjárására lesz hatással.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Tovább növekszik, egyes tájakon meg is vastagszik a felhőzet. Éjszaka és pénteken gyengén és erősebben felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek, majd a déli óráktól északkelet felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet pénteken is főként a Dunántúlon kísérik erős lökések, de péntek délutántól északkeleten is megerősödik átmenetileg az északira, északkeletire forduló szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 3 és 10 fok között várható.