Adalbert napja van. | 2020.09.27 | MNB középárfolyam:

A DVTK Jegesmedvék felmentette vezetőedzőjét

2020-01-22 11:45:03

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál felmentették a munkavégzés alól a vezetőedzőt, a szlovén Marcel Rodmant.

    A miskolci klub honlapján Egri István elnök szerdán közölte: ebben a szezonban hullámzóan teljesítenek, a váltással azt szeretnék elérni, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsanak.
    "Még van kilenc mérkőzés az alapszakaszból, majd következik a középszakasz, így a lehetőség adott a fejlődésre" - utalt a vezető a szlovák bajnokságra, amelyben a DVTK 39 mérkőzésen 56 pontot szerzett és a nyolcadik helyen áll a tabellán. Hozzátette: az új edzővel jelenleg is folynak a tárgyalások, kinevezéséig a szakmai munkát Strenk Hunor és Farkas Tamás irányítja.
    A miskolci együttes legutóbbi kilenc tétmérkőzése közül nyolcat elvesztett. Rendezőként a múlt hét végén mindkét összecsapásán alulmaradt a Magyar Kupa négyes döntőjében: az elődöntőben a Hydro Fehérvár AV19-től kapott ki 6-2-re, a bronzmérkőzésen pedig a szintén szlovák ligában szereplő MAC-Újbudától 7-4-re.
    Az MK óta már a második csapat váltott edzőt, kedden a Fehérvár AV19 szakított a finn Hannu Järvenpääval, akinek a helyét honfitársa, Antti Karhula vette át.