József napja van. | 2024.03.19

Fővárosi törvényszéki végrehajtónak adja ki magát egy ismeretlen férfi

2020-01-17 16:30:00

Tavaly május óta egy ismeretlen férfi fővárosi törvényszéki végrehajtónak adva ki magát telefonon csal ki pénzt emberektől országszerte - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

    Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező férfi 2019 májusa óta telefonon keres meg embereket, magát fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva.
    A csaló olyan - többnyire fiktív - tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. A férfi azt állítja: ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása érdekében, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. A csaló továbbiakat nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, arra hivatkozva, hogy nincs joga részleteket közölni.
    A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.
    A bíróság arra inti az embereket, hogy hasonló esetben fokozott óvatossággal járjanak el, ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról, hogy indult-e végrehajtási eljárás velük szemben.
    A bíróság azt is közölte, az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket megtette.