Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: a gyöngyöspatai romák ügye is a Soros-hálózat politikai-pénzügyi manipulációjáról szól

2020-01-15 15:44:00

A gyöngyöspatai romák mögött is a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll - mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Szavai szerint a helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet uszította, és ez - az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - indította el a pert a magyar állam ellen is.
    Ez a Soros-szervezet perelte ki az államból és az önkormányzatból az iskolai szegregációra hivatkozva azt a százmillió forintot, amelyet helyi roma családoknak kellene kifizetni - mondta Böröcz László, aki szerint az ügy valójában a Soros-hálózat újabb politikai és pénzügyi manipulációjáról szól, "hiszen a pénzért és a hatalomért még arra is képesek, hogy egy település életét teljesen felborítsák és iszonyatos feszültségeket keltsenek".
    Az ügy pikantériájának nevezte, hogy a gyöngyöspatai gyermekek elkülönítése 2004-ben, a Gyurcsány-kormányzat alatt kezdődött, és "zavartalanul folytatódott a teljes szocialista-liberális kormányzás idején".
    A szegregációt az iskolában a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szüntették meg - jegyezte meg.
    A fideszes képviselő szerint a Soros-hálózat valódi célja a hatalomszerzés, és hogy a saját bábjait ültesse Magyarország élére. Ezért is "sorra gyártják az ügyeket Magyarország ellen", és ezekre hivatkozva európai uniós és nemzetközi fórumokon azt mondják, Magyarország nem jogállam - tette hozzá.
    "Ez az egész a pénzről is szól, és egy újabb pénzzsaroló akciót jelent. A Soros-szervezetek futószalagon indítják a pereket a magyar állam ellen, milliárdokat perelnek ki és tesznek zsebre" - fogalmazott Böröcz László.
    Az MTI-nek azt is mondta, hogy a Soros-szervezetek "tönkreteszik Gyöngyöspatát, mert csődbe megy, így azokon is bosszút állnak, akik minden nap megdolgoznak a megélhetésükért".

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány