Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2020-01-14 16:32:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    
    Izland felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja az Északi-tengeren és Normandián át húzódik. A front mentén sok a felhő, és többfelé esik az eső. Előtte déli, délnyugati az áramlás, ami annyiban érezteti hatását, hogy a Balti-tenger környezetében is 4-9 fokot mérnek a legmelegebb órákban, de a Kelet-európai-síkság nagy részén is fagypont felett alakul a csúcshőmérséklet.
    Dél- és Közép-Európa időjárását anticiklon alakítja, emiatt a mediterrán térségben napos, száraz idő van, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok felett, a legdélibb tájakon a tengerpartokon 15-17 fok körül alakul. Ugyanakkor a hegyek között, illetve a szárazföld belsejében tartósan megmarad a köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, és fagypont körül marad a hőmérséklet.
    Szerda estig a Kárpát-medencében is borult, párás, foltokban tartósan ködös idő várható, csak kevés helyen szakadozhat fel a felhőzet.

    
    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------

    Az ország legnagyobb részén borult, párás, helyenként ködös idő várható. Szerdán a Dunántúlon nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. A borult, ködös tájakon helyenként hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél kedden a Dunántúlon néhol megélénkül, szerdán meg is erősödik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 0 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -2 és +4, a napos tájakon 5-8 fok között valószínű.