Auguszta napja van. | 2024.03.29

Illegális vízipipadohány-szállítmányt találtak a pénzügyőrök Szegeden

2020-01-08 09:39:00

Négy tonna igazolatlan eredetű vízipipadohányt találtak egy magyar teherautóban a pénzügyőrök Szegeden - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

    Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, pénzügyőrök egy Szerbiából Lengyelországba tartó, vízipipadohányt szállító teherautót ellenőriztek Röszkén. A rakományról röntgenfelvétel is készült, ami szerint a raktér félig volt áruval.
    Később a NAV munkatársai Szegednél megállították a járművet. Az ellenőrzésen a sofőr elmondta, hogy az árut Szerbiában pakolták fel, ott került rá a vámzár is, csupán tankolni tért le az autópályáról. A jármű átvizsgálása során kiderült, hogy a szállított áru mennyisége szemmel láthatóan megnőtt a röszkei belépéskor bejelentett mennyiséghez képest, a raktér tele volt - tudatta az alezredes.
    Az újabb mérlegelés is alátámasztotta, hogy menet közben megnőtt a rakomány, végül több mint négy tonna igazolatlan eredetű vízipipadohányt pakoltak ki a pénzügyőrök a raktérből. A több mint 125 millió forint értékű árut lefoglalták, és a NAV munkatársai 250 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak - közölte a sajtóreferens.