Mária napja van. | 2020.08.15 | MNB középárfolyam:

Géber Józsefet jelöli Győr polgármesterének a Mi Hazánk Mozgalom

2019-12-10 16:48:52

Géber József néprajzkutatót és erdőgazdálkodót jelöli Győr polgármesterének a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt elnöke sajtótájékoztatón kedden a megyeszékhelyen.

    Toroczkai László elmondta, hogy Győr az idei önkormányzati választások során a botrányok, a korrupció és a politikai zsarolások szimbólumává vált, amely az egész országban rányomta a bélyegét a választásra.
    A Mi Hazánk Mozgalom tavaly hirdette meg a harmadik utat, amelynek lényege, hogy "se Gyurcsány, se Orbán", és ez Győrben vált igazán szükségessé, ahol egy tisztességes és rendpárti polgármester kell a város élére - fogalmazott.
    Hozzátette, hogy ez nem lehet a "balliberális tömb" által támogatott jelölt, mert a "korrupciós és magánéleti botrányokkal tarkított Fideszt nem válthatja le egy korrupciós ügyekkel, magánéleti botrányokkal és politikai zsarolással felcímkézett balliberális tábor".
    Az az oldal semmivel sem jobb, mint a Fidesz, ezt lehet látni Budapesten, amely "vörös rongyokba öltözhetett" a választás után, ahol "azonnal elkezdték a közpénz fosztogatását, a kassza kiürítését, az osztogatást" - mondta a pártelnök.
    Nem szeretnénk, ha hasonló történne Győrben, mint Budapesten - szögezte le.
    A harmadik út a rendről és a tisztességről szól, amelyre Győrben "óriási szükség van", és erre Géber József garancia lehet - mondta.
    Toroczkai László az ötvenéves Géber Józsefről azt mondta, hogy háromgyermekes családapaként egész élete garancia lehet arra, hogy Győrben is tisztességes polgármestert válasszanak.
    Géber József azt mondta, hogy adventben várunk a fény megszületésére, de Győr egy megújulást is vár, amelyhez szeretne polgármesterjelöltként, később pedig polgármesterként hozzájárulni.
    Elmondta, hogy megválasztása esetén kivezetné a várost "abból a mocsárból, amelybe az elmúlt években került".
    A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Géber József jelölti programját később ismertetik.