Mária napja van. | 2020.08.15 | MNB középárfolyam:

Kulturális Elvtárs hétfőn a "független kultúráért" tüntizik

2019-12-08 21:22:25

posztkommunisták, bocsánat, most éppen a szabad művészeteket védő európai demokraták, hétfőn este tüntetést szerveznek Budapesten, melyen a politikamentesség jegyében részt vesz Karácsony Geri és minden baloldali párt.

Magyarországot 45 évig megszállva tartó Szovjetunió hírszerzésének, a KGB magyar kulturális intézetének, a Magyar Újságíró Országos Szövetség (MÚOSZ) iskolájában végzett egykori tanítvány, Kulturális Elvtárs, kétségbeesett felhívásban buzdít a tüntetésen való részvételre. Szerinte a hétfő esti balliberális performansz többről szól, mint a könyvkiadásról, a színházról. A normális Magyarországért fognak tüntetni.

Kulturális Elvtárs hétfőn este azért megy tüntetni, mert a művészetét finanszírozó, és általa nem normálisnak tartott Magyarországnak, elege lett az időről-időre felbukkanó Keró-, Marton-, Gothár-ügyekből, és részt kíván venni a színházak igazgatóinak a kinevezésében. Kulturális Elvtárs azt kiabálja, hogy a magyar kultúra független a politikától.

független magyar kultúráért aggódó Kulturális Elvtárs, cikket jelentetett meg a legfüggetlenebb, legobjektívebb, szélsőbaloldali internetes hírportálon, és mozgósít a "sunyi, mindenkit megnyomorító hatalom" ellen. Kiáll a szemkilövők mellett, habár szemérmesen csak egyenruhásoknak nevezi a 2006-os rendőri lovasattak, nagymamákat, nagypapákat kardlapozó, csonttörő hőseit.

Dühös írásában a devizahitelezést a most regnáló hatalom nyakába akarja varrni. Felsorolja az összes létező foglalkozási ág művelőit, kiemelve a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat, akiknek lelkébe, kivétel nélkül beletaposott a "gaz hatalom" 2010 óta.

Amnéziában nem szenvedők bizonyára emlékeznek még az embereket megnyomorító Bokros-csomagra, Gyurcsány és Bajnai idejében történő pedagóguselbocsátásokra, melyhez Kulturális Elvtárs politikai felfogásához közel álló Pedagógusok Szakszervezete, jó kommunista módjára asszisztált.

A Kulturális Elvtárs nem írt a tüntetésre buzdító cikkében arról, hogy 2010 előtt Magyarország összes kórháza szétrohadt, és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter elvtársnő szobaszéfekkel, vizitdíjjal próbálta gyógyítani a betegeket.

Ami legszomorúbb, hogy Kulturális Elvtárs akkor sem tiltakozott, amikor Gyurcsány és Bajnai elvtársai szabad rablást engedtek a nemzetközi pénzügyi bűnbandának, akik magyar családok százezreinek hajlékát, vagyonát lopták el. Mint szabad művésznek, nem érte el ingerküszöbét milliók tragédiája.

Kulturális Elvtársak a Nagykörúton túli világra, mint nem normális Magyarországra gondolnak. Mécs Imre vidékieket parasztozó fia, a momentumos Mécs János világosan leírta, hogyan vélekedik a pesti balliberális elit Magyarországról. (Ide kattinva elolvashatja.)

A Nagykörúton belül megállt az idő. Kádár normális diktatúrájában kinevelődött "független művészek", Onoda Hirooként védik a liberális-kommunista kultúra utolsó magyarországi fellegvárát.