Mária napja van. | 2020.08.15 | MNB középárfolyam:

Már tízre nőtt az odesszai tűzeset halálos áldozatainak száma

2019-12-08 12:34:42

Újabb holttesteket találtak a mentést végzők vasárnap a romok között, velük együtt már tízre emelkedett az odesszai gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában szerdán kitört tűz halálos áldozatainak száma - közölte az ukrán katasztrófavédelem sajtószolgálata.

    Az Ukrajinszka Pravda hírportál által közölt adatatok szerint szombaton három, vasárnap két újabb holttestet találtak az épület romjai között. A tűzesetben kórházba szállítás után életét vesztette egy 16 éves diáklány és egy tűzoltó is. A romok alatt talált holttestek többségét még nem sikerült azonosítani. Egyes források úgy tudják, hogy az ukrán tengerbiológiai intézet igazgatójának holttestét is megtalálták. A férfit a katasztrófa óta eltűntként tartották számon.    
    A tűzben több mint 30-an szenvedtek különböző sérüléseket, közülük vasárnap még kilenc szorult kórházi ápolásra.
        Az ukrán rendőrség még öt eltűnt embert tart nyilván.
        A hatalmas tűz a szakközépiskolának helyet adó történelmi épületben szerda délelőtt tört ki. Amikor felcsaptak a lángok, több mint 400-an tartózkodtak az iskolában.
    A tűz okaként a hatóságok két verziót vizsgálnak: a tüzet okozhatta elektronikus berendezés meghibásodása, de nem zárják ki a szándékos gyújtogatást sem. Sajtóértesülések szerint nem volt fűtés az iskolában, ezért több helyiségben elektromos olajradiátorokat használtak. Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a tűzriasztó nem jelzett, emiatt az épületben lévők késve észlelték a tüzet, így sokan már nem tudták elhagyni az épületet.    
    Az épületben a középiskolán kívül még 19 más intézmény, szervezet is működik, köztük Ukrajna tengerbiológiai kutatóintézete.