Emma napja van. | 2024.04.19

1958. november hónapban 19 forradalmárt akasztattak fel Gyurcsányné kommunista bűnöző nagyapjáék

2019-11-29 13:56:00

Szerdán a baloldali független, objektív, a magyarországi pártatlan újságírás letéteményesei, járványszerűen ekézték az igazságügyi minisztert egy Twitter bejegyzéséért. A twitteres-poszt azután született, hogy Gera Marina a málenkíj robotról szóló, Örök tél című filmben nyújtott főszereplésért Emmy-díjat kapott.

Varga Judit, Gyurcsánynét arra buzdította, hogy nézze meg a filmet, mert ő pontosan annak kommunista rezsimnek az örököse, amely a filmben bemutatott brutális tetteket elkövette, és egy tisztességes ember nem fogadhat el leckéztetést Gyurcsánynétól.

A baloldalon ezt úgy kommentálták, hogy az igazságügyi miniszter a bejegyzésében arra utalhatott, hogy Gyurcsányné apja Petar Dobrev, anyja Apró Piroska, és anyai nagyapja Apró Antal, kommunista politikusok voltak.

Lehet-e politikusnak nevezni Apró Antalt, aki személyesen felelt a törvényes magyar miniszterelnök, Nagy Imre meggyilkolásáért, a forradalmárok akasztófára juttatásáért?

Lehet-e politikusnak nevezni az Apró-klán bármelyik olyan tagját, amely a gyilkos kommunista diktatúrát és a megszálló szovjet hadsereget kiszolgálva nyomta el a magyar nemzetet?

Leckéztethet-e ennek a bűnös famíliának bármely tagja, akár Strasbourgból is olyan embereket, akik demokraták, antikommunisták, akik harcoltak a Apró-Dobrev-Gyurcsány klán és a többi hazaáruló kommunista bűnöző diktatúrája ellen?

Leckéztethet-e bárkit Gyurcsányné, aki anyagi, szellemi, kapcsolati tőke örököse a brutális kommunista diktatúrának?

Sokan nem értik, hogy miért állandó visszatérő téma az Apró-Dobrev-Gyurcsány klán ügye. Kell-e ezzel a klánnal bármilyen aktuálpolitikai kérdést megtárgyalni? Véleményünk szerint nem, mert méltatlanok rá.

Gyurcsánynénak összegyűjtöttük, hogy a kommunista politikusnak titulált nagyapja, Apró Antal által is irányított - a bresciani hiéna Haynaut is megszégyenítő - véres megtorlás éveinek, november hónapjaiban hány forradalmárt gyilkoltattak meg akasztófán.

1956. november hónapban 2 embert akasztattak fel.

1957. november hónapban 8 embert akasztattak fel.

1958. november hónapban 19 embert akasztattak fel.

1959. november hónapban 5 embert akasztattak fel.

1961. november hónapban 1 embert akasztattak fel.

Gyurcsányné nagyapja, Apró Antal, személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét. Apró Antal unokája, Gyurcsányné Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, ma is ebben a vérdíjként kapott villában lakik! (Nagy Imre és társainak kihírdetik a halálos ítéletet. Fotó forrása: Múlt-kor)

A véreskezű Apró Antal unokája az Európai Parlamentből élőzik a facebookon, a kivégzett forradalmárok unokái pedig a mindennapi megélhetésért küzdenek.

(Nyitó fotó: Akasztanak Kádár-börtönében, forrás Múlt-kor.)