Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ifj. Lomnici: gyakorlati programot mutatott be Ursula von der Leyen

2019-11-28 09:29:46

Gyakorlati programot mutatott be a stabil többséggel megszavazott új Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdán, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Hozzátette: Jean-Claude Junckernek, az EB előző elnökének a megválasztásakor bemutatott programja sokkal elméletibb volt, ehhez képest óriási különbség, hogy Ursula von der Leyen konkrétumokról beszélt szerdán.
    A bizottságnak egységet kell teremtenie, és von der Leyen azt is mondta, hogy a migráció tekintetében is olyan megoldások szükségesek, amelyeket mindenki elfogad - emelte ki.
    Elmondta: a Die Welt német napilap szerint von der Leyen ugyan a migráció tekintetében szétosztásról beszél, de a kvóta kötelező jellegét elveti. Azt is jelezte a bizottsági elnök, hogy 2020 elejére szeretne olyan csomagot letenni, amely szerint azon országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, a határvédelemben kell majd aktívabbnak lenniük - fűzte hozzá ifj. Lomnici Zoltán.