Auguszta napja van. | 2024.03.29

Sajtóértesülések szerint hatodszor lesz Messi a győztes

2019-11-26 13:27:00

Sajtóértesülések szerint jövő hétfőn hatodszor nyeri el az Aranylabdát Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája.

    A Mundo Deportivo című spanyol napilap kedden számolt be arról, hogy a 32 éves támadó - akárcsak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves szavazásán - Virgil van Dijket, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool holland védőjét, és Cristiano Ronaldót, a Juventus ötszörös aranylabdás portugál csatárát előzte meg a voksoláson, amelyen 182 újságíró vett részt.
    A lap azzal támasztja alá értesülését, hogy a díj nyerteséről rendszeresen készül egy kisfilm, egy francia forgatócsoport pedig hétfőn a katalán fővárosba utazott azért, hogy interjút készítsen Messivel.
    Az is árulkodó lehet, hogy a vb-ezüstérmes sztár Instagram-oldalán a legfrissebb bejegyzés egy videó, melyen az eddigi öt elnyert Aranylabdájáról beszél.
    Messi az előző idényben a spanyol bajnokságban 36, a Bajnokok Ligájában pedig 12 góllal, továbbá összesen 18 gólpasszal segítette a Barcelonát, amellyel megnyerte a La Ligát, ugyanakkor a BL-ben az elődöntőben búcsúzott. A Copa Américán ugyancsak a legjobb négyig jutott az argentin válogatottal.
    A France Football hétfőn a párizsi Chatelet Színházban rendezi a díjátadó gálát.