Emma napja van. | 2024.04.19

Szijjártó: folytatódnak a bevándorláspárti erők támadásai

2019-11-24 18:04:07

Szünet nélkül folytatódnak a bevándorláspárti erők támadásai Magyarország ellen - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

    A miniszter közleményében arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel című német napilap vasárnapi számában ismét kritizálta Magyarországot, amiért nem fogad be illegális bevándorlókat. Jean Asselborn szerint a jogállamiság Magyarországon nincs megfelelő állapotban - ismertette a cikkben foglaltakat Szijjártó Péter a kommünikében.
    Azt írta: a luxemburgi külügyminiszter Soros György üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság leköszönő és egyúttal leendő alelnöke és Jean-Claude Juncker, a bizottság leköszönő elnöke szövetségese, ők meg akarják szervezni a bevándorlást. Orbán Viktor miniszterelnök viszont a magyar emberek szövetségese a bevándorlás elleni harcban.
    Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország olyan jogállam, ahol a magyar emberek biztonsága és jogai a legfontosabbak. És Magyarország egy olyan uniós tagállam, amely betartja az európai szabályokat, amikor megvédi a saját határát, amely az Európai Unió külső határa is egyben.