József napja van. | 2024.03.19

Még sok pénz hiányzik a négyéves bucsai kislány gyógykezeléséből

2019-11-22 02:05:42

Korábban megírtuk, a ritka epilepsziás betegségben szenvedő négyéves Kristóf Katalin Flóra gyógykezelésére gyűjtenek a Békés megyei Bucsán. Flórán a németországi Schön Klinikán tudnak segíteni 12 millió forintért, amelyet a gyermeket egyedül nevelő édesanya nem tud kifizetni. Az alföldi kistelepülés lakói egy emberként fogtak össze, hogy karácsonyig összejöjjön a kislány terápiájának ára.

Nehezen gyűlik a pénz. A Fogjunk össze Flóriért! facebookos oldal beszámolóiból kirajzolódik az az önzetlenség, szeretet, összefogás, amely a mai elanyagiasodott világban példaértékű. Bucsán, szinte mindenki hozzá akar járulni a gyógykezelés költségeihez. Süteményt sütnek a sütivásárra, ruhavásárt, zenés jótékonysági estet tartanak, használati tárgyakat, ajánlanak fel árverésre, jótékonysági élőnyúlbefogást szervez a helyi vadásztársaság, hogy a befolyt összeggel hozzájáruljanak Flóra gyógyulásához. A bucsaiak százasokból, ezresekből próbálják összerakni a 12 millió forintot.

A magyar ember önzetlen, jószívű, és a jó ügyért bármikor adakozik. Lehet-e annál nemesebb cselekedet, mint egy négyéves gyermek életét jobbá tenni? Sokan nem tudják, Balogh Jenő szekszárdi festőművész ötlete alapján született meg a jótékonykodás világnapja, melyre 2013-tól minden év szeptember 5-én emlékezünk. 

Az emberi jóság eredendő, belülről jön a késztetés, hogy segítsünk másoknak. Ne feledjük, hogy sok kicsi sokra megy.