Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztattak egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír férfit

2019-11-19 10:46:00

Elrendelte a Debreceni Járásbíróság egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír férfi letartóztatását, mert rátámadt két rendőrre múlt kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság őrzött szálláshelyén - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

    Keresztes Imre főügyész a közleményben azt írta, hogy a férfi pingpongütővel többször a szolgálatot ellátó rendőr főtörzsőrmester felé csapott, amikor ő arra kérte, hogy az engedélyezett szabadidős tevékenységet fejezze be. A kollégája segítségére siető rendőr zászlóst ököllel próbálta kétszer megütni. A rendőrök a támadás elől mindkét alkalommal kitértek.
    A férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szerdán hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetbe vételét, és indítványozta letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság pénteken nem jogerősen el is rendelt az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozott határozatáig, de legfeljebb december 15-ig.