Emma napja van. | 2024.04.19

A baloldali média hazugságokat terjeszt a kazincbarcikai kórház bezárásáról

2019-11-18 16:24:00

Hétfőn reggel a baloldali internetes lapok, a kommunistákra jellemző igazmondással röpítették világgá a kórházak bezárásának szenzációs hírét. A vaskos hazugság forrását, a "rohadt-nagyon-független-haladó-hiteles" online médiumok szerkesztői, egy nem létező kormányzati munkaanyagban jelölték meg.

A fake news (álhír) egyre közkedveltebb eszköze a magyarországi baloldali hírgyártásnak.  Hazudni, álhírt terjeszteni, megvezetni! Ez a vezéfonala a baloldali álhírgyártásnak.

A Hírcsárdába való értesülés szerint, többek között bezárnák a kazincbarcikai kórházat is. Az egészségügyet felügyelő EMMI közleményben cáfolta a Népszavában leírt valótlanságokat.

"A kormány előtt nincs olyan előterjesztés és nem is tárgyalt olyan dokumentumot, amely "kórházbezárásokról" szólt volna - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.                                  A minisztérium arra reagálva küldte el közleményét, hogy a Népszava hétfőn azt írta, az aktív ellátás megszüntetését, valamint további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült kormányzati munkaanyagban.                                                                                          Ezt cáfolva az Emmi azt írta: a kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt."